Cum să iei BAC-ul pe Filelist

Utilizatorii Filelist.ro știu că unul dintre oamenii importanți din spatele celui mai important site de torrente din România a murit recent. Era foarte tînăr și îmi imaginez că foarte multă lume îi simte lipsa. Cei de la Filelist s-au gîndit să îi onoreze memoria prin oferirea unor torente gratis (freeleech, in limbaj de specialitate). Ce altceva puteau să ofere? Dacă s-ar fi oprit aici, toate ar fi fost bune și frumoase, doar că Vandalism (numele unui hot shot de la Filelist) s-a gîndit să scrie și poezie în onoarea prietenului său dispărut. Acum, recunosc că și eu mai cad în ispita poeziei uneori. Toată lumea are impresia că poate să scrie poezie, doar că foarte puțini chiar reușesc. Din nefericire, Vandalism a avut ideea nefericită să scrie poezia asta  pentru mystery,  poezie pe care o citesc zecile sau sutele de mii de utilizatori ai Filelist, ceea ce înseamnă că Vandalism a ajuns peste noapte unul dintre cei mai citiți poeți din România.

Nu știu dacă trebuia să cer cuiva permisiunea pentru a reproduce această  poezie pe blogul meu, dar ar fi culmea ca tocmai cei de la Filelist, care se ocupă cu shareuitul, să se supere că le-am shareuit poezia. Iată poezia:

Inger intre Ceruri.

Tristetea-I  agonie…
Depresie  si lacrimi,
O raza de speranta
Vegheaza-n veci pe pajisti…

A fost o zi de doliu
A fost o zi cand cerul…
Indurerat de ganduri,
A suferit cu cel ce…
Cu cel ce e lumina
Cu flori de NU UITA
Ca-n gandul nostrum vesnic…
Iti vei gasi iubirea…

Sa nu uitam momentul
Cu toti am patimit
Moartea e departe…
El cu ce-a gresit…?!

Cred că dacă poezia asta  ar fi fost subiect la BAC, ar fi picat mai puțini. Căci e vorba de o poezie scrisă de cineva care, cred, nu a citit în viața lui o poezie și probabil nu citește nimic în afară de chestii de pe internet. Ceea ce înseamnă că opera lui literară este foarte adaptată la  profilul elevului tipic de clasa a 12-a care nu citește nimic în afară de ce scrie pe internet, și aia pe diagonală, și își ia toată cultura de pe Filelist.

9 gânduri despre „Cum să iei BAC-ul pe Filelist”

    1. Mdada… Sinistru, da, poate, cum a fost Dl. Fu(nest)eriu… 😆 Ideea e că trebuie început ceva, altfel ne vom scălda în aceeași mocirlă. 😳

  1. roses ar red, violets are blue, let’s get busy ;)! :))) sa nu fim prea duri, macar a pus corect cratima :). acu, nu vad nicio diferenta intre acest „poem” si epitafurile de pe mormintele de altadata, scrise de oameni care au terminat liceul in anii 60, 70 sau poate chiar 80 (mica fiind citeam cu interes crucile din cimitirul unde era inmormantata bunica mea). cat despre sistemul actual de invatamant si bac si dezastre si cronicizarea disfunctiilor de sistem si de macrosistem nici nu vreau sa ma duc acolo… dar, repet: roses are red and we’re so sad etc. :)))) funny si ingrijorator. mici fragmente de neant, deh 😀

  2. acuma, sincer sa fiu, cred ca ce m-a pornit cel mai tare, ca sa zic asa, a fost efectul comic creat de localizarea poeziei. Pusa fata in fata cu moartea, poezia asta e un esec absolut, infinit, de unde si comicul.

  3. Felicitari, m-ai facut de rusine ! Probabil te simti mai implinit, ma bucur pentru tine, sper ca in fiecare noapte dormi la fel de usurat cu gandul ca ti-ai atins scopul mult visat, acela de a incerca si a face de rusine pe cineva, oare nu asta incearca sa fac toti prostii in ziua de astazi ?

    P.S: O viata minunata iti doresc.

  4. N-am vrut sa jignesc pe nimeni. Nu trebuie sa iei personal ce am scris eu aici. Si in plus, blogul meu nu e blogul lui Mircea Badea ca sa vina mii de oameni zilnic, asa ca rusinea ta ar fi in orice caz de foarte mica amploare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s