Coca-Cola=Pepsi=dulce otravă

Nu vreau să îmi transorm blogul într-unul de stil de viaţă. Nu pentru că nu ar fi important cum trăim, ce mîncăm, ce bem şi ce fumăm, cît de mişcăm şi cum. Din contră! Chestiile astea sînt vitale! Adică de ele depinde sănătatea corpului nostru, adică viaţa noastră, cam tot ce avem mai scump pe lumea asta, adică! Dacă am mînca  mai bine, adică mai puţină carne şi mai  multe verzituri, dacă ne-am mişca mai mult cu propriul corp şi mai puţin cu chestii motorizate, viaţa noastră ar fi mai lungă şi mai frumoasă! În plus am fi mai fericiţi, pentru că mişcarea este pentru corp un adevărat drog al fericirii.

Deci motivul pentru care nu vreau să scriu despre stilul de viaţă nu e că nu ar fi important, ci pentru că sînt destui care pot s-o facă mai bine decît mine. Pentru mine scrisul e un fel de respiraţie a sufletului, deci necesară întîi şi probabil doar mie. Chiar dacă scriu pentru alţii şi mă uit de cîteva ori pe zi să văd cîţi vizitatori am mai avut.

Bun, însă motivul pentru care m-am apucat să scriu e că vreau să vă invit să citiţi un articol despre băuturile carbogazoase. Adică Coca-Cola, Fanta, Pepsi şi toate celelalte. Chestiile astea sînt curat otrăvuri! Dacă nu reuşim să mîncăm şi să facem chestii sănătoase, pentru că spiritul e doritor, dar carnea are logica ei care ne face să facem şi să mîncăm tot felul de prostii, măcar să eliminăm băuturile carbogazoase. Puteţi să citiţi aici cît de nenorocite sînt şi ce pustiu de bine ne facem dacă nu ne mai atingem de ele.

Nu de alta, dar vreau ca cititorii mei să fie mai sănătoşi decît ai altora! 🙂

Anunțuri

8 gânduri despre „Coca-Cola=Pepsi=dulce otravă

 1. ce sursa de incredere! :)) come on… eu beau pepsi si n-am nimic. si verziturile daca le mananci in exces, pe urma ai prea mult fier ce ti se poate depune pe organele interne. carne daca mananci prea multa, iar nu e bine ca poti sa faci o serie de complicatii. stiai ca exista si intoxicatie CU APA? de la care poti sa mori? evident, daca e bauta in exces. asa ca, in limita sta totul. 😉

 2. Nu-mi plac deloc momentele in care trebuie sa fie mai dur cu vreun cititor de-ai mei, dar simt ca mi se ridica toate moleculele indignarii cind citesc o gogomanie asa de mare ca „stiai ca exista intoxicatie cu apa?”. Exista înec, care e altceva, nu intoxicatie cu apa, si e cam singura modalitate in care apa poate sa omoare pe cineva. Cit despre afirmatia „eu beau pepsi si n-am nimic”, e atit de comica si plina de incredere de sine incit ramin mut de uimire :))

 3. 🙂 Intoxicatia cu apa nu apare pentru ca bei prea multa apa ci pentru ca sodiul seric scade sub nivelul optim. Btw, pepsi nu contine apa intr-un procent covarsitor? 🙂

 4. Ai dreptate, Ciprian. E inca o afacere prin care citiva se imbogatesc de pe urma exploatarii unor mase inconstiente.

  Deci exista totusi o intoxicatie cu apa..dar nu din cauza apei ci din alta cauza. Ceea ce inseamna ca avea si andre un pic de dreptate dar aveam si eu. Mai multa 😛 Pentru ca poti sa bei 100 de litri de apa pe zi si tot nu risti niciun fel de intoxicatie. Tot ce risti e ca totul sa mearga struna si sa previi o gramada de boli. Poate ne spune Alin ce face sa scada sodiul ala seric…

  Ah, nu stiu cum mi-a scapat data trecuta, dar cea mai amuzanta perla a fost ca prea multe verzituri aduc fier in exces care se depune pe organele interne :)) Nu stiu daca andre o sa mai treaca pe aici si daca trece sper sa nu se supere ca ma amuz, dar e criminal de amuzant sa zici asa ceva :))

 5. 🙂 Mai..orice consumat in exces= dauneaza! Acum daca bei un Pepsi la luna hai sa fim seriosi, cam ce ai putea sa patesti? Pe principiul otrava putem taia cam tot din alimentatia noastra: dulciuri, fainoase, paine, carne, etc..
  Eu consider ca toate fac bine, atata timp cat controlezi cantitatea si frecventa 🙂

 6. spunea un specialist ca marea problema a internetului este ca el contine mai mult pareri si opinii ale oamenilor, un fel de … ce mi s-a intamplat mie… in loc sa fie lucruri serios documentate.
  si iata ca tu trimiti spre lucruri bine puse la punct, iar noi ne dam cu parerea din buna noastra experienta.
  din nefericire, noi ne consideram singurii care ies din tipar, singurii care nu vor suporta consecinte… pentru ca nimeni de langa noi nu a trait ceva si pentru ca inca nu am cazut din drum de epuizare. cand va veni momentul, ne vom scutura cam ca omul de nisip si vom ramane praf…
  imi dau seama ca nu am cele mai sanatoase obiceiuri. dar niciodata nu spun… a, nu, e doar o antireclama, nu sunt bune studiile. imi recunosc slabiciunile si cu asta basta.
  stiu ca pe fiul meu nu l-ar ajuta cu nimic daca eu m-as imbolnavi datorita obiceiurilor mele nesanatoase de care sunt constienta si pe care le recunosc. sigur ca ar fi de preferat sa le parasesc. dar macar am facut primul pas, ca nu ma mint cu privire la ele.
  iar saptamana trecuta pentru mine a fost un pas mare inainte… renuntarea la bulele negre.
  sigur, sa vedem cat tine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s