Hai să dărîmăm masonii (zidarii)

De cîteva zile, pe Lipscani,  în faţa Băncii Naţionale a României, şi-au făcut cuib nişte revoltaţi. Protestul în spaţiul public face parte din democraţie şi e, în principiu, bun. Doar că cei care şi-au făcut cuibul pe Lipscani fac parte din specia celor obsedaţi de teorii ale conspiraţiei care de obicei îşi fac cuiburi pe forumuri online.  Un tip ţipă întruna într-un amplificator de voce că francmasonii ne-au distrus economia şi că Mugur Isărescu e unul dintre principalii vinovaţi. Plimbarea pe Lipscani e întotdeauna plăcută, chiar şi de cînd centrul vechi a devenit un furnicar. Cine a trecut astă vară pe acolo seara, ştie că o plimbare pe jos pe Smîrdan sau Blănari îţi dă impresia că eşti la volan şi eşti blocat în trafic. Unii, cu tedinţe hipsteriste, au ceva împotriva centrului vechi. Cum că ar fi prea mainstream. Cum ziceam cuiva recent, viaţa însăşi este extrem de mainstream, aşa cu un hipster autentic ar trebui să ia serios în considerare varianta sinuciderii.
Pînă şi tipul francmasonofob care ţipă întruna în amplificatorul lui nu face decît să adauge un anume tip de farmec centrului vechi, chiar dacă un fel de farmec ce conţine o doză serioasă de paranoia.

5 gânduri despre „Hai să dărîmăm masonii (zidarii)

  1. Sau cum spunea Marin Preda in Delirul Jos nasonii! Bunica spunea ca la sfarsitul razboiului se faceau manifestatii in care se scanda Jos fascistii. Aia din spate care nu prea auzeau/intelegeau despre ce se striga urlau si ei jos farmacistii

  2. Cică scopu’ scuză mijloacele. Da’ când scopu’ nu poa’ să fie atins, orice mijloc ai folosi, la ce bun astfel de mijloace??? 😯 :affraid:

  3. Eu nu am putut fi atenta la ce zicea pentru ca ma uitam cum se leagana mereu de pe un picior pe celalalt. Una peste alta, centrul vechi a ajuns sa fie un locin care se aduna o maaare parte dintre cocalarii Bucurestiului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s