Facebook- şi Google +

E incredibil ce se întîmplă pe pagina de Facebook a lui Anders Behring Breivik,   tipul curajos care a împuşcat cu sînge rece 80 de tineri neajutoraţi şi a pus o bombă la clădirea guvernului. Oricît ar părea de incredibil, sînt oameni care  îl „apreciază” pe monstrul ăsta şi aplaudă ce a făcut el. Dintre cei 1200 de oameni care au dat like paginii, probabil sînt foarte mulţi care au făcut asta doar pentru a putea comenta acolo. Însă foarte mulţi realmente îl apreciază pe Anders Behring Breivik şi grozăvia pe care a făcut-o. Mi-a rămas în minte comentariul unui nazist german, „Good job, bro”, şi comentariul unui puştan care probabil tocmai ieşise dintr-un shooter unde fusese şi el într-un killing spree şi a comentat scurt dar extrem de semnificativ cu un gg, care în limbajul gamerilor înseamnă good game. Pentru adolescentul respectiv, monstrul cu păr blond era doar un gamer ceva mai curajos. În  capul unor realitatea reală şi cea virtuală s-au amestecat periculos de mult, dar asta e altă poveste. Ce mi se pare strigător la cer acum e în primul rînd că Facebook permite un dialog în care se foloseşte din plin cuvîntul fuck, bitch şi atmosfera generală e una cît se poate de rasistă. Anders Behring Breivik declara că i-a omorît pe tinerii membri de partid pentru a descuraja înscrierile viitoare. A spus judecătorului că a vrut să tragă un semnal de alarmă pentru naţiune înainte de a fi cu totul cotropiţi de musulmani. Şi cea mai bună cale în sensul ăsta i s-a părut să omoare aproape o sută de compatrioţi.

N-aş vrea să fac pe profetul, dar cred că episodul ăsta şi ce se întîmplă acum pe Facebook o să fie un cui în coşciugul acestuia, adică unul dintre fctorii care o să contribuie la pierderea supremaţiei Facebook-ului în faţa  rivalului Google +.

4 gânduri despre „Facebook- şi Google +

  1. Când la îndemnul unui profesor a trebuit să realizez o recenzie la o carte, am optat pentru OSWALD SPENGLER – OMUL ŞI FILOZOFIA VIEŢII, punând drept motto afirmația că *Omul este un animal care gândește*

    Reacția profesorului a fost una foarte ironică, spunând că: *omul este un animal care UNEORI gândește*.

    Din această critică eu am dedus următoarea concluzie: Atunci când gândim suntem oameni, atunci când nu gândim suntem animale; Gândirea este cea care ne transformă din animale în oameni.

    … se pare că încă nu ne-am despărțit total de regnul animal!

  2. n-o sa ne despartim niciodata total. important e sa nu uitam ca putem sa respiram si alt fel de aer, unul nu doar supra-animal, ci chiar supra-omenesc, adica aerul spiritului, al realitatilor supra-materiale si supra- naturale. ascultindu l pe Bach sau pe Mozart, citindu-l pe Shakespeare sau privindu l pe Van Gogh, iti dai seama ca oamenii astia au respirat din aerul de care ziceam.

    1. Mă bucură faptul că printre acele personalități l-ai menționat și pe Shakespeare, care îți mărturisesc că, dacă ar fi român l-aș iubi mai mult decât îl iubesc pe Eminescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s