A fi sau a nu fi idiot

Mai de mult am scris un post în care răbufunea oarecum frustrarea de a nu fi citit (pe vremea aia nu mă citeau nici studentele de anul 1, filosofie). Mă întrebam acolo de ce are atîta succes un Mircea Badea sau  mai ales un Zoso, care, mi se părea mie, n-are nimic de spus şi nici măcar nu ştie cum s-o facă. Zoso s-a alertat imediat şi am avut un scurt schimb de replici neprietenoase pe blogul meu. Toată povestea poate fi văzută aici.

Astăzi, cu ajutorul facebook-ului, car tinde să devină pîinea şi apa virtuală cu care trăim, nu-i aşa?, am dat peste un link în care cineva zicea: Un idiot, Zoso , pornind de la faptul că Zoso  le vorbea de sus celor de la Academia Caţavencu. Acum, eu nu sînt neapărat de părere că Zoso ar fi un idiot mai mare decît media idioţilor din România. Dar dacă ţinem cont de cît de popular este sau era la un moment dat Zoso, devine evident că el nu are dreptul să fie deloc idiot, nici măcar un pic. Am fost destul de dezamăgit să aflu că cineva care aparent avea gusturi mai bune, era fan Zoso.  Zăşto? Ca să zic aşa…

8 gânduri despre „A fi sau a nu fi idiot”

  1. Mircea Badea are totuşi ştiinţa de a răstălmăci tot ce există. Dacă i s-a pus pata pe ceva, apoi ăla e… mărturisesc că-mi place. Zoso, ce-i drept, e o nulitate băgăcioasă, dar cam atâta poate… Şi stai liniştit, nu cred că ţi-ai propus să devii celebru prin idioţenii, aşa că: Keep Up! 🙂

  2. hm… nu ca vreau sa zic, dar vreau sa zic..:D… e o simpla constatare (bazata pe o presupunere), nu neaparat o petitie (ca vb lui caragiale „petitie fara timbru nu se primeste”): aflu din recentele postari ca posesorul acestui blog s-a intors la serviciu dupa o absenta de ceva luni, daca am inteles eu bine. mai mult, un serviciu cu ceva mizerie umana on a daily basis… banuiesc ca are a face cu scaderea (cum mi s-a parut mie) proportiei de frumusete teoretica – sa-i zicem asa – a sensului care rasare in urma. (adica am avut o senzatie de genul „aha, deci asa se explica”).
    comentariul meu la acest post si la atmosfera ultimelor este urmatorul: „ionetecatalin, chill, man..:)”. adica, zau :” Dar dacă ţinem cont de cît de popular este sau era la un moment dat Zoso, devine evident că el nu are dreptul să fie deloc idiot, nici măcar un pic”… indiferent ce ai fi scris in loc de cuvantul „zoso”, acolo, tot aia era. „rationamentul” tau foarte retoric denota incordare si revolta. da, puteai sa pui acolo multe alte cuvinte si semnalul de alarma tot ar fi fost tras. cred ca aud zilnic astfel de judecati, nimic de zis, foarte intemeiate si ma raliez lor, insa io zic ca ar trebui sa depasim atitudinea vindicativa si lamentarea, pt ca nu rezolvam nimic asa. e ingrijorator ca ceva/cineva idiot (sau considerat de noi idiot) e popular? da, este. ok, moving on! ce se poate face? 1. ignoram, pentru moment, raul 2. cream si promovam binele care va inlocui raul. daca vom crea si promova binele cu ochii la rau si fara ridicare deasupra acestuia (ridicare care poate avea loc chiar si prin stabilirea unei opozitii explicite, dar mai ales nu numai), nu prea o sa ne iasa. asa ca sa (re)imbratisam binele, iar raul …vb aia…sa fie la ei, acolo.. ca daca facem bine, poate o sa treaca si la „ei, acolo”, nitel, apoi din ce in ce mai mult, cine stie. so chill and keep the faith, just do it etc etc. stiu ele ceva, marile slogane publicitare americanesti, despre catharsis :))).

  3. „analiza” nu e deloc fina, e doar o expresie a perceptie mele subiective asupra subiectivitatii tale, that’s all (no irony taken, by the way:D). sper sa te regasesc mai senin si mai datator de impulsuri spre ganduri, asta era ideea (o speranta cat se poate de egoista din partea mea, in calitate de „consumator” al acestui blog), si, mai ales, mai putin adancit in starea in care conteaza „ala a zis de mine si io am zis de el si uite ca mai zis cineva de ala care a zis de mine deci aveam dreptate, na, uitati-va” etc etc etc… na, ca pana la urma, tot am verbalizat „petitia” (sub forma de speranta, nu de cerere), chiar daca fara timbru. ce pot sa zic? sunt un consumator pretentios si usor control freak, fie-mi cu iertare:)

  4. i meant no irony 🙂 acest al doilea comentariu e inca si mai edificator decit primul, deoarece mi-ai spus ce astepti de la mine si mi am vazut si eu mai bine „derapajul” in lumina observatiilor tale. mi-as dori sa am cit mai multi consumatori pretentiosi ca tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s