Triumful între patru pereți

Viața își păstrează calitatea de a fi intersantă doar în măsura în care sînt lucruri pe care încă nu le-am făcut, bucurii pe care nu le-am gustat, dureri pe care nu le-am încercat. Pe scurt, viața ne fascinează pentru că este o promisiune mereu neîndeplinită. Ceva mai mult pîndește în fundal și ne face să mergem înainte. Sînt unii, în  general oamenii cu imaginație foarte săracă, care au impresia că le-au făcut pe toate și sint teribil de blazați. Alții, chiar au făcut de toate și probabil sînt pe bună dreptate blazați. Întrebarea existențială prin excelență este: poate un om să le facă pe toate? E printre noi vreun individ  capabil să epuizeze întregul posibil al experienței umane? Poate cel mai bogat de pe Wallstreet? Poate cel mai celebru de la Hollywood?

Cioran vorbea despre triumful între patru pereți al spiritului. Se referea la dragoste. Le poți avea pe toate stînd în patul tău.

Reclame

2 gânduri despre „Triumful între patru pereți

  1. Tre’ să recunosc faptul că a trebuit să citesc de mai multe ori articolul tău să-l şi înţeleg… deşi eşti foarte clar în exprimare! Din lupta individului cu el însuşi, ghici cine învinge? Iar dragostea este modalitatea prin care refulăm, ne luptăm cu propriile himere şi frustrări, căutându-ne refugiul în „celălalt”. Habar n-avem, uneori, cât de egoistă e dragostea în fond! Cumplit de egoistă! Dar, până acum indivizii nu au NIMIC să o înlocuiască! Dar, nici nu cred să existe!

  2. … vorbeai despre absolut cu altă ocazie şi era foarte limpede. Cel puţin la iluzia de a ne simţi împliniţi prin dragoste avem dreptul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s