Ghicitoare cu păcătoși

Acum cîteva zile, scriam despre caracteristicile cele mai generale ale unei ghicitori. Astăzi, o să propun una. De fapt, nu e o ghicitoare propriu-zisă. Textul care urmează nu are nicio semnificație, decît că pare a fi o listă de păcătoși, dar  are o proprietate interesantă care poate fi descoperită dacă e citit de la cap la coadă și nu numai. Am încercat să pun un indiciu în ce am scris mai sus care poate face toată povestea floare la ureche. Ceea ce  e bine, pentru că nu vreau să-mi chinui vizitatorii.

Așadar:

Dennis ,Nell, Edna, Leon, Nedra, Anita, Rolf, Nora, Alice, Carol, Leo, Jane, Reed, Dena, Dale, Basil, Rae, Penny, Lana, Dave, Denny, Lena, Ida, Bernadette, Ben, Ray, Lila, Nina, Jo, Ira, Mara, Sara, Mario, Jan, Ina, Lily, Arne, Bette, Dan, Reba, Diane, Lynn, Ed, Eva, Dana, Lynne, Pearl, Isabel, Ada, Ned, Dee, Rena, Joel, Lora, Cecil, Aaron, Flora, Tina, Arden, Noel, and Ellen sinned.

Anunțuri

5 gânduri despre „Ghicitoare cu păcătoși

 1. M-am prins, dar nu ştiu exact cum să explic :)). Dacă citeşti lista de la sfârşit spre început şi fiecare cuvânt, nume, de la finalul său la început, vezi că ajungi să formezi numele care sunt în capul listei.

  Adică sinned devine Dennis, Ellen devine Nell şi rămâne o literă care începe formarea următorului nume E plus and citit invers este Edna. La un moment dat tot înaintând de la capătul listei spre început vezi că foloseşti două litere rămase dintr-un cuvânt pentru a le alipi pe următorul şi se formează în continuare nume care sunt enumerate de la începutul listei.

  Când ajungi citind de la cap la coadă lista la Ned, Ada, Isabel vei forma Dena, Dale, Basil. După aceea începi să foloseşti trei litere rămase dintr-un cuvânt pentru a le alipi de următorul şi a forma nume. Şi tot aşa, până întâlneşti cele două direcţii, de la coadă spre capul listei şi de la capul listei spre coadă – Mario, Sara, Mara devin Mara S Mara.

  Mi-a scăpat ceva? :))

 2. S-ul de la Sara este exact punctul simetric pentru lista care citită invers dă acelaș rezultat.
  S funcționează ca oglindă.
  E un text care poate fi citit din ambele sensuri fără să înțelegi sensul lui 🙂

 3. Este, da, un premiu în sine. Observasem şi eu că S e graniţă între cele două segmente în oglindă, dar el a punctat asta şi a făcut-o bine :))

  Mulţumim, Cătălin. Mai vrem ghicitori dintr-acestea :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s