Cît plătesc româncele pentru un orgasm

Cînd se face vreun top, noi românii ocupăm întotdeauna poziţii fruntaşe atunci cînd e vorba de chestii „urîte”, şi sîntem codaşi cînd vine vorba de chestii „frumoase” şi „bune”. Sîntem sus în topul corupţiei, de exemplu, dar Bucureştiul e printre ultimele capitale din lume cînd vine vorba de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Şi exemplele ar putea continua mult şi bine.

Dar ce m-a şocat pe mine a fost să aflu că românii, sau poate ar fi mai exact să spun româncele, sînt pe locul unu în Europa cînd vine vorba de avorturi. Şi bineînţeles că nu stăm prost nici în topul mondial. Pe vremea lui Ceauşescu, avorturile erau interzise. Se făceau şi atunci, dar în secret. După revoluţie avortul a devenit legal şi parcă toate femeile au dat buzna la avort. Nu, nu fac glume de prost gust. Se estimează că începînd cu anul 1990 în fiecare an au avut loc cam 1200 000 de avorturi (un milion două sute de mii de avorturi pe an), la o populaţie de 20 000 0000. Pentru fiecare 1000 de copii născuţi, erau aproape 2000 de avorturi. Nu ştiu exact cum stau lucrurile acum, se pare că sînt cam 1500 de avorturi pentru fiecare 1000 de copii născuţi.

Părerea mea e că avortul e justificat în multe cazuri, dar mi se pare strigător la cer că multe femei iau decizia de a avorta cu uşurinţa cu care decid să-şi ia un animal de companie. Cred că mai puţine românce se duc la coafor decît cele care  se duc  să avorteze. Să fie vorba de o modă? Oare nu e mai simplu să cumperi o pilulă (înainte sau apoi) sau prezervative, decît să treci prin trauma care este avortul ? Nu mă interesează acum aspectele etice sau religioase. Mă refer doar la aspectele pur practice. Oare ştiu femeile că după avort creşte semnificativ riscul de cancer la sîn sau alte tipuri de cancer? Oare experienţa avortului nu lasă urme permanente atît la nivelul trupului cît şi la nivelul psihicului? Dacă avortul este sau nu crimă şi în ce condiţii, e o întrebare prea grea pentru mine. Ce vreau să spun e că avortul reprezintă un preţ mult prea mare pe care multe  românce îl plătesc pentru un orgasm sau două. Ca să nu mai spun că orgasmul nu e o condiţie sine qua non pentru concepţie, caz în care româncele chiar fac o afacere extrem de proastă.

PS: Din punct de vedere feminist, se poate răspunde că femeile sînt exploatate în România, deci că metafora de partener de afaceri nu e tocmai potrivită. Dat fiind nivelul calităţii demografice extrem de prost în România, nu pot decît să fiu de acord. Româncelor le lipseşte educaţia şi mijloacele necesare pentru fi un bun manager al propriei vieţi sexuale şi prea des cad pradă ciobanului mioritic. Altă explicaţie pentru situaţia asta tragică nu cred că este.

12 gânduri despre „Cît plătesc româncele pentru un orgasm”

 1. Aceste avorturi apar pentru ca nu exista barbati responsabili. O femeie nu ramane insarcinata pur si simplu ci doar se vede in situatia in care viata o incearca peste puterile ei. Este singura, ii e teama de respingerea familiei, ii e teama de apelativele ce ii vor fi puse de atunci incolo. Unde e tatal copilului? Probabil este foarte ocupat sa mai gaseasca o tinta…

 2. Ai dreptate. Probabil ca in fiecare barbat zace un „cioban mioritic”, un animal de prada. Cred ca devenim oameni doar daca sintem in stare sa tinem animalul de prada in friu si sa fim mai mult decit ciobani. Printre altele, probabil ca aceasta ar avea ca efect si scaderea numarului de avorturi la nivel national.

 3. Eu te citesc,desi nu comentez.
  Cred ca femeile care avorteaza nu le pasa pur si simplu ce se intampla cu ele.Si cand te gandesti ca sunt femei cu mai mult de un avort…..

 4. „Părerea mea e că avortul e justificat în multe cazuri, dar mi se pare strigător la cer că multe femei iau decizia de a avorta cu uşurinţa cu care decid să-şi ia un animal de companie.”
  🙂
  Ok… Pentru a nu presupune ca te-ai apucat de presupus, poate ne dai… nu un exemplu. Pentru ar fi irelevant. Da-ne exemple concrete de femei care avorteaza cu „usurinta cu care decid sa-si ia un animal de companie.”

  Iar in al 2-lea rand, oamenii si-o pun. Ce face neamtu’ e mai putin relevant. Du-te in Germania, spune-mi daca plimbandu-te pe strada iti vine sa sari pe vreuna. N’o sa-ti vina, pentru ca mai nicaieri in lume nu exista femei frumoase la orice colt de strada cum exista in Romania. De ce crezi ca suntem una dintre tarile unde occidentalii practica turismul sexual?… Rusia si Romania. Mai sunt si tari precum Mongolia, Filipine, insa acolo se duc pentru ca se vand virgine, orgii pe 50 de dolari… etc. Si unii prefera asa, chiar daca alea nu-s tocmai cine stie ce frumuseti.

  Ok. Oamenii si-o pun. Oamenii-s saraci. Eu zic ca de cele mai multe ori realitatea este cea mai buna explicatie. Iata, asa stau lucrurile. Cu siguranta ca exista o explicatie. Femeile raman gravide, nu toata lumea vrea familie de la 22 de ani, nu toata lumea vrea monogamie si nici sa aiba „paza” non-stop sa nu mai poata iesi pana la coltul strazii fara companie sau fara sa dea explicatii. Nici fetele nu vor, nici baietii. Singura lor vina este ca nu folosesc metode de contraceptie. Desi anticonceptionalele cam dau peste cap femeie pe sistem nervos si le cam F*** ficatul… ca-l umple de toxine.

  Apropo, fetelor, cand luati anticonceptionale… cu 30 min inainte luati un Liv 52, este hepato-protector.

  Si multi, printre care si eu, nu si-o pun cu prezervativ. Am folosit prezervativul cu necunoscute, ca nu am vrut sa risc cu BTS-urile. Insa cu fetele pe care le-am cunoscut cat-de-cat, niciodata. Nu vreau sa F*** un plastic.

  Ma rog!… Nu-s pro-avort. Dar nici nu poti cere oamenilor sa pastreze copiii. Asa ca pana una-alta, pana cand s’o gasi o rezolvare mai inteligenta, este singura solutie. Nu putem transforma oamenii in robotei, si nici in parinti eroi. SI ASA suntem prea multi pe Pamant si ne inmultim oricum prea repede. Ideal ar fi sa gasim o cale sa reducem populatia Planetei.
  🙂

 5. CA si la problema cu limitele stiintei, te uiti foarte supreficia la lucruri. Faptul ca mai multi copii ajung avortati (in tot felul de feluri masochiste, dar asta e alta poveste) decit ajung sa fie nascuti nu ti se pare outrageous ? (nu gasesc acum un vucint mai bun in romana).

  Ca sa nu mai zic ca romancele nu sint nici pe departe cele mai frumoase femei din lume, desi, recunosc, sint mai multe femei frumoase in Romania decit in Anglia, de exemplu, dar asta nu inseamna ca s a strins toata frumusetea de pe lume pe plaiuriile noastre mioritice. Din nou, fara sa vreau sa fiu rau : naiv si superificial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s