Muntele de salată Springtime

Posted: Noiembrie 9, 2010 in Stil de viaţă
Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Scriind sau citind despre lucuri urîte, ne apropiem de ele, iar proximitatea a fost întotdeauna prima condiţie a contaminării. Asta cu privire la articolul trecut.

Acum vreau să scriu despre mîncare şi o s-o spun pe şleau: salata de la Springtime e cel mai bun mod de a cheltui şase lei pe mîncare. Primul avantaj cînd vine vorba de salata asta e că primeşti o caserolă în care poţi să îţi pui ce vrei (dintr-o ofertă destul de variată de sortimente), dar mai ales cît vrei. După cum se vede din fotografie, de caserola de la Springtime se poate abuza destul de mult dacă eşti deştept şi, după unii, un pic nesimţit. Nesimţit? Eu pun următoarea întrebare: dacă cineva ar vrea să facă o reclamă la salata asta, oare nu ar pune la fel de mult în caserolă pentru sesiunea de fotografii? Eh, daca aşa ar apărea în reclamă, atunci sînt pe deplin împăcat cînd de fiecare dată cînd mănînc acolo (adică aproape în fiecare zi), fac un munte de salată în caserola mea. Cel mai ieftin munte de salată din Bucureşti. Garantat! Dar şi cel mai sănătos, la şase lei. Eu nu sînt vegetarian (decît în suflet, adică, ştiu că e bine să fii vegetarian, dar mănînc de toate), însă ştiu cît de important e să mîncăm legume şi crudităţi în general.

Astăzi se ştie cît de important este modul în care mîncăm pentru cît de mult o să trăim şi mai ales pentru cum o să trăim. Uneori zîmbesc cu amărăciune cînd mă gîndesc cît de atent sînt cu maşina mea atunci cînd  îi cumpăr cel mai bun ulei, ca să am grijă de motor, dar în corpul meu, cel mai complex motor din univers, introduc tot felul de chestii fără să mă gîndesc la ce înseamnă asta. Fumatul e cel mai mare criminal dintre toţi, dar n-o să vorbesc acum despre fumat pentru că din fericire nu am problema asta. Dar şi ceea ce mîncăm are un impact uriaş asupra stării de sănătate şi duratei de viaţă. De aceea, oridecîte ori sînt nevoit să mănînc în oraş, şi sînt nevoit în fiecare zi, (deşi uneori o completez cu un cheezburger), aleg salata asta care, după cum ziceam, e fără îndoială cel mai bun mod de a cheltui şase lei pe mîncare în Bucureşti.

Comentarii
  1. Alecsxandra spune:

    De acord. Si eu aleg salata cand ajung la SpringTime:)

  2. ionetecatalin spune:

    eu tocmai am revenit de la springtime (izvor) de unde, pentru ca salatele nu aratau prea bine iar eu ma grabeam un pic, am ales o shaorma to go . dar stii ce se spune, sa nu facem ce face popa, ci ce spune popa😛

  3. Alecsxandra spune:

    eu nu mananc carne care tipa…ci doar carne muta…adica peste&company…si nu mananc carne crescuta ( only hunted not groomed)…dar pofta buna tie…am si eu mancatori de saorma in casa

  4. ionetecatalin spune:

    ce ai scris mi a amintit de o tipa, care zicea : eu nu maninc nimic ce are o mama ! :)) si mi a mai amintit de proverbul japonez (pe care cred ca l am auzit in Ghost in the shell) care zicea : Sorrow over a bird killed, but no sorrow over a fish killed. Lucky are those with voices

  5. mihaibala spune:

    Foarte tare poza. Nu-mi imaginam ca poate incapea atata salata intr-o caserola :)))))

  6. Alin spune:

    Ceea ce vedeti in poza e rezultatul a ani intregi de perfectionare… trebuie sa alegi sortimentul potrivit pentru temelie, sortimentul potrivit pentru acoperis, sa mentii centrul de greutate in mijlocul caserolei… nu e asa usor!…

  7. ionetecatalin spune:

    Mersi, Alin! Asa e, e o adevarata arta😛

  8. Castalia spune:

    cand am primit e-mailul de new post la Cogito, am vazut intai poza cu salata si am crezut ca o sa ne dai o reteta; arata fabulor si foarte apetisant muntele de salata.

  9. Teodora spune:

    Buna, copii!
    Si eu sunt o veterana si o specialista in a face astfel de salate, le fac de cand s-a deschis Mall-ul din Vitan. De cate ori ies cu prietenii acestia ma roaga sa le fac si salatele lor😛
    Dar sa va spun ce-am patit ieri la Springtime-ul din XYZZ. Dupa ce am facut salata pentru colegul meu m-am apucat sa fac si salata mea si in timp ce imi puneam in caserola aud comentarii rautacioase din spate, dinspre bucatarie. Zicea cineva (fara chip) ceva de „muntele Everest”. M-am prins ca face misto si m-am amuzat si eu in sinea mea. Dar dupa ce am terminat salata iese un cap de la bucatarie si-mi zice: „chiar asa, doamna? chiar asa? pai atat va puneti? daca toata lumea ar face la fel am da faliment”. Intreb fetele de-acolo cine e doamna, daca e sefa sau ce functie are si-mi raspund „e doamna care face salate”. Il chem pe sefu, ii atrag atentia ca nu e cazul ca o angajata sa vorbeasca asa cu clientii, mai ales ca nu ma fac vinovata de nimik si sefu’ imi zice si el ca n-a mai vazut nici el salata asa de mare… Foc de manie si cu salata-n gat revin in cateva minute ca sa-i cer numele angajatei, pentru reclamatie. Ma izbesc si de data asta de-o prostanaca care preia bonurile, care zice ca si ea stie ca salata se pune cam in jur de 300 grame… LOL (eventual de-acum sa ne-aducem de-casa un cantar, ce ziceti?)
    Il chem iar pe sef, o parasc pe fatuca asta cu cele 300 g ale ei, il atentionez ca eu stiu mai bine ce vand ei decat angajatii lui si il amenint ca o sa fac reclamatie online. Chiar luna trecuta am avut placerea sa vorbesc cu un director de marketing sau de vanzari de la Spring’ foarte „profi”, cu ajutorul caruia am organizat un mic dar reusit party. Si le-am spus si lor asta. Vazand ei ca-s pusa pe treaba au inceput sa-si ceara scuze. Ce-i drept, le-au zis cam cu coltu’ gurii, dar le-am acceptat. „Doamna care face salate” m-a rugat sa nu-i fac rau, fiindca are si ea greutati, familie, nervi etc. I-am promis ca n-o s-o reclam, declarandu-ma multmita cu scuzele ei. Sefu s-a „urnit” si el un pic si si-a cerut si el scuze. Am mancat salata pana la ultima inghititura, chiar mi-era foame si planificasem sa ma tina satula cel putin pana ajung seara acasa. Am digerat-o eu si azi, ce-i drept, si probabil curand nu mai trec pe la ei, ca sa n-o si regurgitez cumva😦
    Ca sa nu va las cu gustul asta amar, permiteti-mi sa va sugerez ca deasupra sa puneti amestecurile de morcov cu telina sau morcov cu varza, se aseaza cel mai bine in top. La baza eu pun pastele. Am vazut odata pe cineva ca inalta peretii caserolei cu felii de castravete asezate in plan vertical.
    Felicitari lui Catalin pentru salata si pentru poza! Invatati de la profesionisti!😛

  10. ionetecatalin spune:

    N am numarat cuvintele, dar comentariul tau cred ca a fost mai lung decit textul meu🙂 M am bucurat foaret mult sa l citesc. Eu n am patit ce ai spus tu, dar ma gindeam ca cineva a patit asta🙂
    Cazul tau a fost unul fericit, deoarece erai o femeie stapina pea cele din jur, casa zic asa. Increderea in tine, data si de contactul cu cei din administratie, dar care ar trebui sa ne caracterizeze pe toti, te a ajutat sa te comporti exemplar. Si cind zic exemplar, chair asta vreau sa zic : ar trebui sa fii un exemplu pt noi toti. Romanul nu site nici macar sa fie consumator.
    Dar te rog sa ne spui despre ce spring time e vorba..ar fi chiar util sa stim🙂

  11. Nick spune:

    Este vorba de Spring Time-ul din Bucuresti Mall (in Vitan).

  12. Virus spune:

    Gretos. Este un releveu fidel al societatii romanesti. Daca mai aveam o urma de indoiala, poza si felul in care o comentezi imi da hotararea necesara sa plec din tara asta.

  13. ionetecatalin spune:

    releveu fidel? la cum vorbesti limba romana, sigur ti ar fi mai bine prin alte tari.
    as sta la discutie cu tine dar dupa palarie si nume cred ca nu prea as avea cu cine. in orice caz, da aesti dispus sa dezvolti ce legatura are salata mea de la spring cu societatea romaneasca in general, sint dispus sa ascult. doar ca te rog sa folosesti cuvnite din limba romana ca sa inteleg si eu ce veri sa spui.

  14. ionetecatalin spune:

    (mi cer scuze fata de ceilalti cititori ai mei pentru iesirea asta- cred ca e a doua oara in viata mea de blogger cind vorbesc urit cu un comentator. mi am iesit din fire, nu stiu de ce. de ce, chiar ? pentru ca dl virus s a luat de salata de la spring? de felul in care fac eu salata de la spring? de poza cu salata de la spring facuta in felul meu? ca toate astea i s au parut gretoase si vrea sa plece din tara? in privinta asta cu plecatul din tara il inteleg perfect pe virus, doar ca pentru mine un cu totul alt tip de poze justifica decizia asta)

  15. Teodora spune:

    Are el Virus ceva in cap, dar face confuzii grave.
    Daca vreti sa extrapolam de la o amarata de salata la societatea romaneasca, intr-un singur fel care sa fie logic si corect o putem face: salata (chiar daca e ieftina) o platesti din bani munciti (din greu) (nu stiu daca Virus are aceasta experienta) si faptul ca unii incarca cu varf casoleta – si daca desigur si consuma continutul – tine de foame, saracie, poate frustrare, dibacie sau poate de amuzament, dar si de cunoasterea si folosirea drepturilor consumatorului (asa cum stiti, nu exista alte limite de umplere decat cele legate de capacitatea casoletei, cu/fara „motz”). Nu are nicio legatura cu nesimtirea sau cu risipa. Dimpotriva, ar fi foarte bine ca noi toti sa ne cunoastem si sa ne folosim la maximum drepturile dobandite prin lege.
    Spuneam mai sus, Virus draga, ca faci o confuzie grava: Catalin nu pare a fi vreun mitocan care se duce in vacante la „all inclusive” si face jaf, umplandu-si zeci de farfurii, balacindu-se in mancare, ca intr-un final sa lase pe masa mai mult de jumatate din cantitate neconsumata, buna de aruncat (sau de reciclat). Asta da, este si risipa si nesimtire. Dar regret sa te dezamagesc, asta nu fac numai mitocanii romani, asa ca degeaba fugi, mitocani sunt peste tot.
    Virus moralist ce esti, sunt curioasa de mor cu ce te ocupi. In general cei care se dau cei mai rotunzi sunt niste balarii (paraziti, virusi etc) pentru societate.
    Oricum, incearca-ti norocul, poate te angajeaza la Springtime sa veghezi ca toti consumatorii de salate sa-si puna si fasole boabe, altfel fasolea se poate strica, sau vezi ca fiecare sa puna o cantitate mai mica de varza cu morcovi si maioneza, ca sa ajunga la toata lumea ;)) Cam tot acelasi lucru e si cu grija ta pentru portia mea sau a lui Catalin.
    Imi cer de pe-acum scuze ca l-am cam desfiintat aici pe Virus, recunosc ca m-am folosit de avantajele experientei mele de viata, daca Virus are 17-18 ani sper sa nu-si piarda totusi definitiv increderea in capacitatile lui. Cu totii ne mai facem de ras cateodata cum s-a facut el aici, important e sa ne ridicam, sa ne „scuturam” (de naravuri proaste), sa invatam din greseli si sa mergem mai departe.

  16. ionetecatalin spune:

    Teodora, iti sint recunoscator ca m ai luminat si pe mine, eu chiar nu intelesesem ce il ofuscase asa pe Virus. Acum am inteles si macar pot sa mi explic patosul lui. Chiar daca, cum bine ai observat tu, facea confuzii grave. Nu cred ca are 17-18 ani, mai degraba 27-28, dar nu mi as face griji pt el, nu cred ca e genul care vine sa continue dialogul deci n o sa vada ca l ai desfiintat.

  17. Teodora spune:

    A.G. dear, bati campii, mai ai de exersat la LOGICA.
    1. Sa circuli pe drumurile publice fiind sase intr-o Dacie e ilegal (si nici nu-i indicat!!).
    2. „Dimensiunea caserolei indica destul de clar ce cantitate suporta” – ok, de acord, dar n-am inteles ce mai inseamna „poti depasi acea cantitate” – ai auzit/vazut pe cineva ca si-a pus si pe langa caserola (pe tava)?? Noi cei ce-am scris aici sigur nu ne-am pus pe langa, ci IN!
    3. Daca ai fi citit cu atentie ce s-a scris mai sus, ti-ar mai fi trebuit numai putina logica si ai fi inteles ca nu e acelasi lucru sa umpli caserola si sa MANANCI TOT cu a-ti umple (la all inclusive) masa cu farfurii pline ochi si apoi sa te balacesti in mancare, lasand resturi cat cuprinde;
    4. La all inclusive nu iei si pt. acasa pentru „bunici si familie” (bunicii nu fac parte din familie?!) pentru ca e INTERZIS (mananci numai cat poti acolo, nici macar pentru tine nu-ti iei banana la „pachet”, pe pretext ca n-ai mai putut s-o mananci); si asta e cu totul altceva decat ce vorbiram mai sus, ref la salata Spring. Btw, resturile de salata chiar poti sa le duci acasa, dar probabil n-ai fost niciodata la restaurante unde iti dau (fara sa soliciti) pachet pentru acasa cu ce ai comandat dar n-ai consumat!
    5. ultima ta fraza e cu totul ILOGICA, pentru ca logic ar fi ca intai sa inghesui 6 oameni intr-o Dacie si pe urma sa constati daca se mai misca (sau nu :P) – asta daca nu cumva iti inchipui Dacia mergand si oamenii introdusi unul cate unul, cat Dacia „inca se misca”…
    6. mai exerseaza si LIMBA ROMANA – 1. dintr-o fraza de-a ta se intelege ca „greutatea faptului”… ar trosni din incheieturi (si nu barna, cum cred ca ai vrut sa zici), 2. este incorect sa spui „e fix aceeasi chestiune” – corect este „e EXACT acelasi LUCRU”; 3. „merg inghesuiti” e gresit, formularea corecta este „pot fi inghesuiti” etc. etc…

  18. Teodora spune:

    A iesit ceva din brainstormingul asta, iar A.G. are un merit important. De retinut: dupa ce mananci cat poti din salata, daca-ti mai ramane ceri capac si duci restul acasa, pentru mai tarziu😛
    Ce ziceti, Cata, Alin, Castalia, Mihai? Good idea?

  19. Teodora spune:

    E, daca ai recitit ce ai scris (dovada rectificarea), ai o bila alba de la mine (chiar daca nu stii cum se scrie numele celebrului turn din Paris :P). Nici nu mai conteaza ca ma „onorezi” cu apelativele care se leaga la modul cel mai strict de sexul meu (fecioara, smerita, pe aia cu casnicia – poate e o gluma celebra? – regret, n-o stiam – poate vrei sa stii daca-s maritata?!).
    In legatura cu numele meu, stii tu ceva, dar iar… batusi campii! Theos inseamna zeu in greaca veche, iar doron inseamna dar, deci Teodora = dar de la (Dumne)zeu – n-are nicio legatura cu fecioria, nici cu smerenia.
    Fii sigur ca am inteles toate metaforele tale din primul comentariu, desi le-ai exprimat atat de greoi…
    Cat despre metaforele din cel de-al doilea text al tau, inteleg ca EU sunt individul „care se cramponeaza”, dar cine/ce erau „doi scuipati pe o bordura de Ferentari”? Cuvintele tale, tu?😛
    Pe urma m-ai mai derutat cu furcile caudine care stau langa chinurile iadului (??!!) – se vede treaba ca habar n-ai de unde vine expresia „furci caudine” – goagaleste un pic, sa te lamuresti.
    M-ai mai incurcat cu „metafora” despre degetele mele alunecate pe tastatura „de la doua frunze de salata” (n-am inteles ce-ai vrut sa spui, dar e bine, se confirma faptul ca n-ai logica).
    Sincer, cred ca esti un pic „obosit”, renunt sa mai port vreun dialog cu tine, m-am lamurit cu cine am de-a face.

  20. ionetecatalin spune:

    Poate eu am depasit limitele caserolei, dar dl A. G. le-a depasit cu mult pe cele ale bunului simt, motiv pentru care o sa-i sterg toate comentariile care evident isi au originea intr-un complex de frustrari.

    o sa-i spun totusi ca de multe ori caserola aia a fost masa mea pe o zi intreaga, deci nu, nu m-am saturat niciodata de la primele trei inghitituri ca apoi sa continui sa maninc doar din lacomie. dar am impresia ca ma degradez la un nivel inacceptabil prin simplul fapt ca i raspund unui asemenea individ gaunos (sic). Ceea ce ai facut si tu, draga Teodora. Imi pare foarte rau ca ai patit asta pe blogul meu. Dar cum internetul e plin de astfel de frustrati, uite ca nu scapam de ei nicaieri.

  21. Teodora spune:

    Ma asteptam ca A.G. sa treaca la injurii, neavand alte arme de atac. Nu-ti face insa griji pentru mine, Catalin, ce spun astfel de indivizi nu ma afecteaza absolut deloc. Ascult opiniile (pro sau contra, desigur) numai ale celor ce dovedesc in prealabil ca merita luati in seama.
    Chiar consider ca fiind extrem de instructiv (si va recomand exercitiul) sa asculti persoane care au alte opinii decat ale tale: e ca si cum ai calatori in tari cu alte culturi/religii, e ca atunci cand citesti „Crima si pedeapsa”, te incanta fara sa fii neaparat de acord cu personajul/personajele. Te incanta prin faptul ca te poti pune in pielea respectivului, te face sa-ti depasesti limitele, sa te descoperi si sa te intelegi mai bine, atat pe tine cat si pe semenii tai.
    Dar aici nu vorbim despre A.G., el nu merita decat un singur lucru: IGNORAT!
    Iar daca ne referim strict la salata de la Spring, e adevarat ca ne mai amuzam si noi, ne „dam mari” cu cata salata putem pune intr-o caserola (dar asta demonstreaza ca suntem clienti vechi si fideli SpringTime).
    Repet si eu, pentru cine n-are rabdare sa citeasca tot ce s-a scris mai sus, si eu mananc cat imi pun, uneori imi „rup de la gura” si impart cu vreun pofticios (din grupul meu) care nu s-a saturat cu pizza lui.
    Salutari tuturor! Si sa fim iubiti! (altfel ajungem ca cine stim noi…)
    Cu drag,
    Teodora

  22. ionetecatalin spune:

    Pai asta i am si facut, l-am ignorat. Oaspeti ca el ma fac sa trec inapoi la sistemul de moderat fiecare comentariu in parte. Cit despre cititori ca tine, Teodora, sint tare onorat sa-mi calci pragul virtual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s