Jurnalul căpitanului Nu-știu-ce

Orice altceva ar mai însemna banii, astăzi ei înseamnă în primul rînd libertate. Libertatea să stai singur în loc să stai cu părinții care îți spun la ce oră să vii acasă. Libertatea să îți alegi hainele care îți plac, în loc să te rezumi la cele pe care ți le poți permite. Mai presus de orice mi se pare libertatea de a face ce vrei cu timpul tău. Dar mai înseamnă și libertatea să fii alături de prieteni sau alte persoane apropiate în momente dificile sau importante pentru ei.

Sîmbătă seara, Fabianni Belemuski, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, și-a lansat la Madrid prima carte din cariera lui de scriitor, care sînt sigur că va fi una lungă și productivă. Cartea se cheamă El diario del capitán Nwo Sékke y otros cuentos și a fost lansată în cadrul decernării premiilor Niram Art 2010, unde au fost prezente nume ca Varujan Vosganjan și chiar nume mult mai mari decît acesta, ca discipolul marelui Salvador Dali, Onik Sahakian, el însuși un pictor remarcabil. Ar fi trebuit să fiu și eu acolo, dar n-am reușit să ajung din cauza banilor. Un exemplu, poate nu dintre cele mai nefericite, dar cel putin pentru mine destul de semnificativ, despre importanța banilor în raport cu libertatea. În orice caz, evenimentul a fost un succes și fără mine acolo. Și pentru că mi se pare o ocazie potrivită, o să-i urez succes lui Fabianni aici, oarecum în public, cu speranța că la urmatoarea lansare, unde voi fi și eu prezent, va fi invitat, de ce nu?, și Regele Spaniei, care a fost și la aceasta prezent, dar doar într-un tablou imens, după cum se poate vedea în fotografie.

Anunțuri

4 gânduri despre „Jurnalul căpitanului Nu-știu-ce

  1. Daca te-as ruga sa dai un exemplu in care banii nu inseamna libertate, in care cineva e „sclavul” lor, ai vedea cit de greu e si ti-ai da seama de toate sensurile in care banii sint libertate 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s