Curve și curvi la putere

Data trecută pomeneam despre chestia asta oribilă și pe care o știe toată lumea dar nimeni nu poate să facă nimic s-o schimbe, anume faptul că în România, deși a fost o revoluție, s-a schimbat doar forma puterii, dar cei care aveau puterea înainte, cu excepția lui Ceaușescu și a strălucitei academician Elena, evident, au rămas în continuare „la putere”.

N-am de gînd să mă apuc să fac politică. Am preocupări și gusturi mai bune decît politica. Doar că în lecturile mele obligatorii, adică citind sociologie, am văzut cît de clar ca lumina zilei e faptul ăsta pentru toată lumea, și prin „lume”  mă refer literal la lume, adică la restul lumii, cea din afara României, adică faptul că în România foștii comuniști și-au păstrat pozițiile de putere, singura modificare fiind probabil aceea a denumirii funcției respective. Deși puterea nu are nevoie întotdeauna de o funcție pentru a funcționa ca putere.

De exemplu David Martin, un sociolog englez, probabil una dintre cele mai cuprinzătoare minți din sociologia contemporană, deși nu cred că o să mai fie multă vreme contemporan, fiind foarte bătrîn, în Revoluții interzise afirmă de mai multe ori negru pe alb adevărul ăsta. Dacă noi, românii, avem îndoieli, din afară lucrurile se văd foarte limpede: România nu mai e comunistă, dar cei care s-au prostituat cu fostul regim și-au păstrat toate avantajele cîștigate din curvie. O țară condusă de curve și curvi. Nu sînt cuvinte tari nici vulgare. Ar fi nevoie de unele mult mai tari pentru a se potrivi cît de cît cu realitatea asta post-comunistă care nu e deloc  post într-un mod absolut.

Reclame

2 gânduri despre „Curve și curvi la putere

 1. Cat de departe de realitate esti omule :D.

  Sa te ajut putin.
  Cand mai multi ti-o trag cu acordu tau, cum esti?
  Un curv, sau o curva.

  Pai atunci nu ei sunt curvele, ci noi, ca ii votam. Ei ne-o trag noua.

  bineinteles…figurat vorbind :))

  1. Si daca votezi si daca nu votezi si, mai ales, indiferent cu cine votezi, cineva tot „ti o trage”, ca sa te citez. Si atunci, cind nu esti implicat voluntar, sau mai bine zis, indiferent de ce vointa ta, tot esti implicat intr-un fel, oricit de promiscua ar fi relatia, nu esti nici curv nici curva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s