A walk to remeber on the Moon

Nu cred că am scris vreodată un post doar ca să recomand un film, dar acum parcă îmi vine s-o fac. După ce vezi un film ca 2012, în care pe primul loc e gălăgia, vizuală și sonoră, e necesar să îți amintești că cele mai bune filme sînt alea care nu au nevoie de mai mult de 2, 3 actori. Un exemplu e Antichrist, de Lars Von Trier, un film cu doar doi actori. Iar Moon, filmul pe care l-am văzut acum, are doar un actor, dacă nu-l punem la socoteală pe Kevin Spacey care e vocea unui robot și pe cei doi corporate hot shots care apar doar pe un monitor. Și așa, cu un singur actor și cîteva cadre cu peisaj lunar, plin de serenitate, filmul ăsta reușește să facă un film ca 2012 să pară o glumă proastă. Sigur, nu poți compara filme de genuri diferite, dar parcă îmi vine să le compar, căci după ce am văzut Moon, 2012 mi se pare o porcărie.

Dacă aș spune două cuvinte despre film, l-aș strica, așa că nu o să spun. O să spun doar că e un film care ridică întrebări etice profunde despre limitele folosirii tehnologiei, are un umor artificial incredibil de bun, produs de un robot care e tocmai opusul lui Bender din Futurama, performanțele actoricești sînt de nota zece iar coloana sonoră contribuie la crearea unei atmosfere în  care aproape îți vine să îți respirația plin de admirație, ca și cum ai fi pe Lună fără un costum de astronaut.

PS : Greșeam cînd ziceam că filmul are un singur actor. Sînt doi care seamănă foarte mult. Și într-o scenă apar și nevasta și fiica lui. Se pare că, la fel ca în  Antichrist, și în Moon a fost nevoie de 2 actori pentru a face un film excelent. Totuși, performanțele actorilor din Antichrist sînt incoparabil mai bune decît ale celor din Moon, dar asta în primul rînd pentru că acolo povestea cerea performanțe extreme.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s