Luni, vineri, luni, vineri, vineri, luni

1 0 1 1 0 1 1 0 1 0 0 11 0 0 , zicea  Bender (un robot, pentru cine nu a avut fericirea de a-l cunoaşte pe Bender) într-un episod din Futurama, vorbind pe limba lui, adică în sistemul binar. Cine nu-l înţelege, are impresia că e o înşiruire fără sens. Dar are sens. În schimb, ceea ce pare a avea sens, dacă te uiţi mai atent, nu are. În ultimul timp mi se pare că zilele au luat-o la fugă. Luni, vineri, luni, vineri, vineri, luni, luni, vineri, luni şi aşa la nesfîrşit. La nesfîrşit ? Am vrea noi la nesfîrşit! Care e rostul zilelor ăstora care vin una după alta, după alta şi din nou una după alta, aparent la nesfîrşit? Ne apropiem de ceva, ne îndepărtăm de ceva? Dacă ne apropiem de ceva, apoi ne putem apropia doar de limita şirului, adică de sfîrşit.  Şi caruselul se învîrte mai departe: luni, vineri, luni, vineri, vineri, vineri, luni, luni, vineri. Şi în ameţeala acestei înşiruiri avem impresia că ne învîrtim în cerc, ca într-un parc de distracţii, cînd de fapt suntem în linie dreaptă pe un drum care se termină brusc într-o prăpastie fără fund. Oare ce ne poate învăţa să facem saltul infinitului?

Reclame

6 gânduri despre „Luni, vineri, luni, vineri, vineri, luni

 1. Vorbeam cu cineva ca poate ca timpul nu pare ca trece mai repede ci poate ca intr-adevar trece mai repede.
  Cum persoana cu care vorbeam e speriat/pasionat/interesat de ce o sa se intimple in 2012 a gasit niste informatii despre ceva in neregula cu magnetismul si alte lucruri gibberish pentru mine si cum ca , cele 24 de ore sint de fapt comprimate in 16 ore la ora actuala, chiar daca ceasul arata ca trec 24 de ore.
  Si ca lucrul asta o sa se schimbe in bine dupa 2012!!!
  Caruselul meu a sarit dupa ax, acum e 1 ian, miine revelion,poimiine 1 ian, haha

  1. Se pare ca sint si niste teorii stiintifice care spun ca timpul ar trece ceva mai repede, insa doar cu citeva secunde, nu cu atitea ore. Toate speculatiile astea legate de 2012 sint chestii care prind la OTV, doar. Timpul poate avea un ritm mai galopant doar la nivel subiectiv (vezi Muntele vrajit al lui Tomas Mann, in legatura cu asta), iar daca astazi ni se pare ca timpul zboara mai repede ca alta data, e pentru ca subiectivitatea noastra e asaltata din toate partile de tot felul de chestii. Cu alte cuvinte pentru ca sintem moderni.

 2. Mi-ai adus aminte de sistemul binar cu care am făcut cunoştinţă prin a11-a la liceu şi chiar că ni se părea un şir fără sens (mai ales că 1+1=0 )
  Iar despre timpul ăsta…trece prea repede mă…nu mai avem timp să trăim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s